Het wordt steeds aantrekkelijker om milieuvriendelijker te gaan wonen. Een van de populaire spelers in deze transitie is de Vereniging Warmtepompen, die van het gebruikt van warmtepompsystemen een gewone zaak willen maken. Hier lees je waarom iedereen zijn steentje zou moeten bijdragen aan de verduurzaming met warmtepompen.
Over waterpompen
Warmtepompen zijn zo ontworpen om met behulp van elektriciteit, warmte uit de lucht en bodem om te zetten naar bruikbare warmte voor woningen. De temperatuur van de warmte uit de lucht en bodem is te laag om een huis volledig te verwarmen. Daarom wordt de warmte in de warmtepomp verplaatst, totdat de temperatuur geschikt is om een huis te verwarmen.
Duurzaam? Dat willen we
Waterpompen zijn uitermate milieuvriendelijk en besparen energie. Een warmtepomp kan met weinig elektriciteit een aardig hoog rendement aan warmte omzetten. Hierdoor ben je constant voorzien van een stabiele binnentemperatuur. Daarnaast wordt er door een warmtepomp veel minder CO2 uitgestoten dan bij een traditionele cv-ketel op gas.
Zeg vaarwel tegen gas
De toenemende afname van gas heeft als gevolg dat je steeds meer moet gaan betalen voor gas. Daarom is het verstandig om over te stappen naar een waterpomp, die in staat is jouw huis veilig en voordeliger te verwarmen. Daarnaast zorgt de afname van je gasverbruik ervoor dat je energierekening ook een stuk lager wordt.
Geweldige extra’s
Naast dat warmtepompen je huis voorzien van warme temperaturen tijdens de wintermaanden, zijn ze ook in staat je huis te verkoelen tijdens de warme zomermaanden. Met een aankoop krijg je meteen het dubbele ervoor terug. Daarnaast krijgt je huis een beter energielabel, waardoor de waarde van je huis stijgt. Dit is natuurlijk heel aantrekkelijk als jij over een bepaalde tijd van plan bent om jouw huis te verkopen of verhuren.
Minder stoken, meer pompen
Door het gebruik van warmtepompen te normaliseren, wordt er al een grote stap gezet richting een milieuvriendelijke levenswijze. Met deze informatie is het nu aan jou om jouw steentje bij te dragen aan deze transitie naar warmtepompsysteem zodat velen zullen volgen in nog sneller warmte pompen. Het zou zonde zijn als deze alternatieve wijze van warmte opwekken niet in werking wordt gezet.
Meer verhalen
Energieleveranciers vergelijken: waar moet je op letten?
Het kopen van een huis in Amsterdam: Tips, overwegingen en het avontuur van het vinden van jouw ideale thuis
Wanneer is het niet toegestaan om een woning te verhuren in Utrecht?