Soms is het tijd om je huis te stylen. Dit kun je doen door nieuwe meubels te halen, je accessoires aan te passen of je pakt de kwast uit de schuur en begint met het verven van muren. Meestal doe je dit wanneer je vindt dat het tijd wordt voor meer kleur in huis. Verven is wel gelijk permanent en iets waar je goed over na moet denken voordat je hier aan begint. Gelukkig zijn er ook andere manieren waarmee je je huis kunt voorzien van kleur. Zo kun je slimme verlichting installeren en de kleur van je lampen aanpassen op elk moment. Een fantastisch manier om dit te doen is met Philips hue lampen. Deze lampen kun je eenvoudig installeren, makkelijk bedienen en ook nog eens volledig automatiseren.
Kennis voor de installatie
Mensen die hun verlichting willen vervangen voor smart lampen denken vaak dat de installatie complex is en gedaan moet worden door een expert. Dit is zeker niet het geval wanneer je kiest voor hue. De slimme technologie zit hem namelijk in de lamp. Je kunt zelfs al beginnen met slimme verlichting met een enkele lamp. De lampen hebben namelijk bluetooth en kunnen individueel gekoppeld worden aan een app. Na het koppelen kun je de lamp direct bedienen. Wanneer je meer wilt dan alleen het bedienen van je lamp is een bridge noodzakelijk.
Meer mogelijkheden met een bridge
Door het slim bedienen van je verlichting met behulp van bluetooth ben je wel beperkt tot het binnenshuis gebruik en kun je je lampen niet overal bedienen. Dit komt door de beperkte afstand die bluetooth biedt. Wanneer je ook buitenshuis je verlichting wilt bedienen is een Philips hue bridge noodzakelijk. Dit is een klein vierkant kastje die je koppelt aan je internetverbinding. Ook worden je lampen hieraan gekoppeld. De bridge is eigenlijk het centrum van je verlichting en zorgt voor meer mogelijkheden.
Alleen maar kleur of ook wittinten
Er zijn verschillende lampen beschikbaar van hue. Je kunt kiezen uit witte lampen, lampen met alleen wittinten en kleurlampen. Met de laatstgenoemde lampen heb je ook alle wittinten tot je beschikking en 16 miljoen kleuren. Zo maak je in elke ruimte op elk moment een andere sfeer. Een leuke beleving wanneer je je huis kleurrijk wilt maken.
Meer verhalen
Energieleveranciers vergelijken: waar moet je op letten?
Het kopen van een huis in Amsterdam: Tips, overwegingen en het avontuur van het vinden van jouw ideale thuis
Wanneer is het niet toegestaan om een woning te verhuren in Utrecht?