Wanneer je aan de slag gaat met het monteren van raamdorpels, hoef je niet bang te zijn dat dit veel werk kost. In enkele simpele stappen zijn de elementen te bestellen en te plaatsen. Met een gewicht van ongeveer 10 kilo per strekkende meter zijn ze in standaardformaat niet zwaar.
De juiste maten
Zoek uit welke maten je nodig hebt. Dit kan je doen door zelf te meten. Vervolgens kan je dan een beeld krijgen wat je nodig het met de tools van de vakspecialisten die online worden aangeboden.
De juiste specialist
Het is belangrijk om de juiste specialist te vinden. Vraag daarom offertes aan aan de hand van de maten en tekening. Dit kan bij Dorpel-shop.nl. Zo heb je snel de duidelijkheid die je nodig hebt voor het plaatsen.
Alles geleverd krijgen
Binnen enkele weken zal je de elementen thuis geleverd krijgen. Je kan nu zelf aan de slag met het leggen ervan. Het is belangrijk om eerst het linkerdeel verstek te leggen. De dorpel moet in het hart van de sponning liggen.
Het volgende deel
Nu het linkerdeel op juiste wijze is geplaatst, moet ook het rechterdeel worden geplaatst. Het is belangrijk om te zorgen dat de waterslagen niet tegen het kozijn aan zullen liggen na de plaatsing van het element.
Alles op elkaar aansluiten
Nu alles goed ligt, is het zaak om voor de aansluitende elementen van de dorpels te zorgen. Zo wordt het een mooi geheel.
De voeg
Het leggen is klaar, dus dat betekent dat de bestaande voeg onder het element uitgekrabd kan worden.
Voegsel gebruiken
Tot slot is het zaak om met een potje voegsel de delen aan elkaar te leggen. Dit is de manier om lege voegen te vullen. Nu nog even uitwassen om het af te ronden.
Afronden
Nu alles is gemonteerd in de kozijnen, is het project eigenlijk klaar. Dit kan zowel bij renovatie als bij nieuwbouw, voor elk soort woning of gebouw. Het kan ook een idee zijn om het werk uit te besteden aan een specialist. Die verzorgt dan al het werk. Dit kan het veel makkelijker maken om alles goed afgerond te krijgen.
Meer verhalen
Soorten dakisolatie
Huisverbeteringsadvies voor nieuwe huiseigenaren
Waarom je zonnepanelen nodig hebt: Overgang naar hernieuwbare energie