Een woning zoeken is een leuk, spannend en soms lang proces. Je bent oneindig aan het zoeken op Funda, je gaat langs bij de makelaar om de stand van zaken te bespreken, je wordt overboden of uiteindelijk vind je toch het huis van je dromen. Soms duurt het zoeken naar een huis lang, maar het kan ook heel snel gaan. Tegenwoordig is de huizenmarkt oververhit, dus het wordt je wel ietwat lastiger gemaakt. Echter, met onderstaande tips helpen we je alsnog een eind op weg met de zoektocht naar je nieuwe perfecte woning!
Tip 1: Wees realistisch
Een huis vinden voor een ton rondom Amsterdam is onbegonnen werk en ook onrealistisch. Het is daarom dus belangrijk om van te voren wat onderzoek te doen: vraag jezelf af in welke buurt of stad je graag wilt wonen en wat daar de gemiddelde huizenprijzen zijn. Zo kan je je verwachtingen bijstellen, maar ook gerichter gaan zoeken. Als je er bijvoorbeeld achter komt dat je budget niet voldoende is, loont het om je zoekgebied te vergroten.
Tip 2: Maak een wensenlijst
Een grote badkamer, aan het water, een open keuken of een eigen parkeerplek voor de deur… het zijn allemaal wensen die huizenzoekers hebben. Helaas kunnen deze wensen niet altijd ingewilligd worden, bijvoorbeeld doordat het er niet is of omdat het te duur is. Tijdens het zoeken naar een nieuwe woning is het verstandig om zo’n lijstje te maken, maar om daarbij ook aan te geven welke wens het allerbelangrijkst is en welke je het eerst zou laten vallen. Dit vergemakkelijkt de zoektocht een stuk. Deze makelaar in Leeuwarden vertelt je meer over het zoeken van een huis.
Tip 3: Zoek onder de vraagprijs
Het is geen geheim dat er tegenwoordig veel wordt overboden. Als je bijvoorbeeld een huis hebt gevonden voor drie ton, en je budget is evenveel, dan is de kans klein dat jouw bod daadwerkelijk geaccepteerd wordt. Zoek daarom onder de vraagprijs zodat er ruimte blijft om eventueel over te bieden. Ga dus niet op je maximale budget zoeken, maar iets daaronder!
Meer informatie om jouw zoektocht nog succesvoller te maken, vind je hier!
Meer verhalen
Koekoeksklokken: een unieke combinatie van vakmanschap en traditie
Wat houdt een inboedel ontruiming in?
Energieleveranciers vergelijken: waar moet je op letten?