Een huis kopen in Antwerpen is om verschillende redenen het overwegen waard. Gebruik het huis om vast in te gaan wonen, of investeer hierin om het te kunnen gebruiken als een vakantiewoning! Dit artikel zet drie belangrijke redenen op een rijtje, die het kopen van een woning in deze Belgische stad interessant maken. Schakel de hulp van een lokale makelaar in, om je te laten begeleiden bij het aankoopproces. Een makelaar kent de markt en beschikt over het netwerk om een woning te vinden die past bij je wensen.
Antwerpen is goed te bereiken
Een belangrijke reden die een woning in Antwerpen kopen aantrekkelijk maakt, is de gunstige ligging van deze stad. Vanuit Utrecht ben je in nog geen twee uur in Antwerpen met de auto. Ook met het openbaar vervoer duurt het vanuit Utrecht circa twee uur om in Antwerpen te komen. Ideaal, wanneer je regelmatig terug wilt naar je familie in Nederland. Vanuit Antwerpen trek je met de auto of het openbaar vervoer naar de andere grote Belgische steden.
Antwerpen is een ontzettend gezellige stad
Niet alleen de gunstige ligging maakt Antwerpen een geschikte stad voor de aankoop van een woning in België. Ook is deze stad ontzettend gezellig! Dat geldt in het bijzonder voor de zomermaanden, waarin de verschillende terrassen in het centrum gevuld zijn met toeristen en inwoners van de stad. De gezelligheid in Antwerpen houdt vaak tot laat in de avond aan!
Tal van leuke activiteiten in de stad
De Grote Markt van Antwerpen, daar waar de meeste cafés en restaurants gevestigd zijn, is niet de enige plek om je te vermaken. Antwerpen biedt talloze mogelijkheden voor leuke uitjes met het gezin, met vrienden, enzovoorts. Maak bijvoorbeeld een tocht over het water! De ligging van Antwerpen aan het water maakt dit mogelijk. Daarbij zijn er een groot aantal winkels en toeristische bezienswaardigheden te vinden in het centrum van Antwerpen. Zo blijft de stad leuk, ook als je hier al enkele maanden woont.
Meer verhalen
Verhuizen in de omgeving van Breda: tips voor een soepel proces
Wat is vastgoedfotografie?
Een woningontruiming: hoe werkt het precies?